2018-05-01 51 浏览
复活节假期可以去旅行梗系㧧乎,我呢啲滞留香港的唯有自己谂办法,俾我喺旺角揾到一间很特别的地道日本餐厅,年青人合伙开,有公开餐牌又可以做私房菜,因为得八个位,门顶处有只巨蟹,布置得同北海道嘅蟹店一样。铺位细细,打开门就到,套餐价钱百几蚊起最贵六百几。朋友话我今晚点止梳乎,直头梳爽,拣咗第二贵的空海盛,系食就去尽啲呀嘛。有八款食物,差不多全部都系蟹。打头阵的前菜已经令我胃口大开,尤其是河豚翅干,慢慢叹好好咬,好啱我梳乎蛋的风格。我最欣赏从松叶蟹盖甲罗烧,蟹膏蟹肉捞埋一齐梗系好食,但就重口味咗,咸左啲。蟹脚刺身当然正,食鲜味。海胆帆立贝饭几大碗,一定够饱。店舖细细,可以与东主及其他倾计,在温馨的气氛下食饭,似似地日本居酒屋。

有八款食物,差不多全部都系蟹。

蟹脚刺身当然正,食鲜味。

海胆帆立贝饭几大碗,一定够饱。