荃湾西铁板烧推介!一直以来荃湾海之恋商场俾我嘅印象就系Donki,但而家已经唔同晒,餐厅选择劲多,绝对系一个好去处。今晚就拣咗试Hungry Monkey,佢哋主打日本铁板烧,啱晒收工去Chill一Chill。△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ △ ▽ △ ▽🔹◉芥辣八爪鱼$38师傅把八爪鱼切成细细粒,入口嫩滑爽口,而且有一种独特嘅辣味,感觉似Wasabi,但又没有呛鼻。辣味同鲜味相互衬托,令人胃口大开。🔹◉烧鳕鱼干$58鳕鱼干经过烧烤后,入口香脆,亦带有淡淡嘅炭烧香味。食嘅时候,可以点埋沙律酱,进一步带出鱼香味,用来做佐酒小食就至适合不过。🔹◉香葱牛肉薄烧$98虽然材料就只有牛肉片和香葱,但师傅控制时间得宜,加上用铁板高温烹调,充分将肉汁锁住。入口牛肉嫩滑多汁,搭配香气四溢嘅香葱,口感丰富。唔钟意食葱啲人都推介你哋可以一试。🔹◉日本原只活帆立贝(两只)$168大大只嘅日本帆立贝入口鲜甜,而且带有淡淡嘅海水味。上菜时,师傅已经将帆立切成小粒,方便进食。喜欢食海鲜嘅,绝对值得品尝。🔹◉苹果梳打$48饮落去口感清爽,带有微甜的苹果风味,又可以中和一下油腻感!
荃湾西铁板烧推介!

🔹◉芥辣八爪鱼$38

🔹◉烧鳕鱼干$58

🔹◉香葱牛肉薄烧$98

🔹◉日本原只活帆立贝(两只)$168

🔹◉苹果梳打$48
饮落去口感清爽,带有微甜的苹果风味,又可以中和一下油腻感!