2018-08-09
上次系旺角间北京楼食完,觉得可以再帮衬,今次朋友聚会,突然好想食北京菜,就推荐大家去食北京楼。最后拣左葵涌呢间分店。入到去灯光较暗,影相都有点难度🙈🤣我地四个人食,叫左五碟送,有:咸蛋炒虾🍤球,超香咸蛋香味,虾🦐够弹牙,送饭一流。可惜食多两旧就有点”漏”。招牌菜半只北京填鸭,等左成个钟!胜在肉质几肥美,不过鸭皮上菜时好似摆耐左有啲淋甘,包鸭既粉面皮都超快淋。胜在配菜青瓜同京葱够爽,食落都ok。不过始终带有香港味道,不及正宗北京填鸭。花胶翡翠龙凤羹,一贯羹的口感,食落都见到啲花胶,可惜上菜一阵好快冻左,都够分四碗。小笼包,一口一啖,皮薄多汁,正!上时还热腾腾的。三鲜锅巴,个人觉得冇乜特别,不值$148。侍应态度几好,会帮忙映聚会合照。成餐饭埋单$970, 人均消费200多元,不算特别惊喜,较旺角的逊色。有选择底下会先拣其他分店。😅
入到去灯光较暗,影相都有点难度🙈🤣
我地四个人食,叫左五碟送,有:
小笼包,一口一啖,皮薄多汁,正!上时还热腾腾的。
三鲜锅巴,个人觉得冇乜特别,不值$148。
侍应态度几好,会帮忙映聚会合照。