2015-10-19 2643 浏览
Happy Friday Dinner 通常都系食日本嘢,但今日心血来潮好想食小笼包!突然间发现所在嘅商场竟然有间霸王山庄,我哋二话不说就走左入去。出奇哋星期五晚竟然唔驶等位,一入到去可以坐张四人枱。我哋叫咗前菜双拼(蒜泥白肉拼鸡丝粉皮):佢秘制蒜泥酱好惹味,点咗酱嘅白肉加埋垫喺底嘅粉皮一齐食简直一流!鸡丝粉皮同样好食,但无咩特别。葱爆羊肉 - 味道唔错!唔算好油,唔算好咸,不过不失!黄金四季豆 - 谂住试吓新嘢唔食干扁啦,点知中伏。四季豆炒得唔够干身,蛋黄完全无味,认真麻麻!担担面 - 我哋点咗粗面,好弹牙真系估佢唔到,但汤底味道普通。小笼包 - 完本谂住点蟹粉小笼包,点知未有,唯有点返正常版。皮薄多汁,一个字好味!

葱爆羊肉 - 味道唔错!唔算好油,唔算好咸,不过不失!

2015-10-16
  • 霸王小笼包