2016-08-05 566 浏览
转左工之后,多左好多机会黎尖沙咀佐敦一带揾食。今日放工唔知食咩好,于是行下佐敦睇下有咩特色小食。当见到呢间小店既时候,发现之前好似响湾仔见过,而刚好特六点几到既时候又无咩人,所以我就一个人入去试试!由于我有选择困难,呢度既餐牌设计非常贴心,饺子有5粒或10粒版本,我可以每款点5粒试试《韮菜猪肉饺》热辣辣既煎饺子即叫即煎,外层煎得金黄香脆,虽然饺子皮较厚身,但仍十分香口,感觉唔会好肥腻,而中间既馅料都好足料,涨卜卜又juicy!!韮菜同猪肉比例平均,味道香甜惹味!《鲜虾韮黄猪肉饺》点完先发现,其实同上面既饺感觉差不多,只系多左虾,所以价钱会再贵啲啲,但同样咁好味!值得一提,店员哥哥非常友善,我问长问短问左好耐佢都好有耐性解答
《韮菜猪肉饺》

《鲜虾韮黄猪肉饺》