2017-07-03 882 浏览
呢间全店免收加一茶芥既打冷店, 成为我去开九龙城好多时唔食泰菜时既开饭地点之一, 店舖面积唔大, 一眼见晒, 旧式装修, 墙上贴上食物照片但好多已褪晒色, 转变既只系价钱!餐牌上有打冷,亦有小炒, 粥面粉饭类亦有, 食物种类选择都唔少! 今次人少叫左几下呢几款 :卤水鹅片拼墨鱼 - 鹅片唔肥又够味, 墨鱼片几有嚼口, 底层以一贯卤水豆腐垫底, 一味有三样食材, 点醋汁食丰富味道既层次!打冷必点既系呢碗韮菜猪红, 猪红夹系黎唔会散开, 口味几滑口, 浓味酱汁赐予佢既味道, 但有D过咸, "轻手"返D会好D啰, 食完唔会要饮好多水!想食蚬但又唔想成日都叫豉椒炒蚬, 清清地黎个盐水煮蚬, 配以芹菜及炸蒜粒增加香味, 蚬唔会得个壳, 肉量都唔少同最紧要食落无沙粒, 仲可以食埋D索左盐油水粉丝, 几滋味!呢碟半煎煮沙蜢, 一客都有唔少鱼块, 喜欢沙蜢系钟意佢少骨多肉, 用黎送白饭都好好味, 个汁煮到味道咸香, 加上大量䓤条可以当菜咁食, 成碟食晒!!

卤水鹅片拼墨鱼

韮菜猪红