2017-12-14 34 浏览
办馆~一听到衣个名就觉得特别,好想一试。再早前睇电视知道办馆原来就是以前士多嘅名字,有超级市场后被取代嘅嘢,令我更加想试下,喺一个已消失的传统名字下会提供什么菜式。一去到门口,就见到一个像是传统的霓虹光招牌,出面放了出前一丁公仔嘅装饰,一看就想超它出名嘅一丁餐。今次我地无叫一丁餐,我一看见餐牌就想叫沙爹牛多士,平时沙爹牛面食得多,未食过沙爹牛多士。另外再点了侍应推介嘅和牛汉堡扒。再点了两杯饮品,点了才看到「Yum 9 me」,唔系一定叫「yum 9 me」。等候时间都稍为耐,闲闲的就周围逛了一圈,这间分点出面有一个比较大嘅露天area,好适合大家Happy Hour,把酒谈欢食物来了,沙爹牛多士无令我失望,浓浓沙爹汁嘅香气,上面加只流心蛋,咬落好juicy,味道很好,如果多士再整脆啲就更好了汉堡扒点了酱汁亦好好食,不过紫薯稍为有点硬,而伴菜若有酱汁亦会更好。饮品好饮好清新,解渴这次还食了蛋糕,上面的雪人好可爱,充满圣诞气氛,不过味道就一般。

饮品好饮好清新,解渴