2014-08-09
上环的宁静cafe,体验何谓贴心的服务态度。店内只能容纳十来个食客,平日晚上都差不多满座。当我望住个menu露出左个困惑样嘅时候,店员好识趣地为我介绍。Burger 为主,都有几款all day breakfast供选择。点了该店新出的fish burger加个all day breakfast(ordinary one),一杯flat white。因我想叫的smoothie已售罄,所以我谂唔到饮咩。当食物上菜时,店员为我送上免费小杯的blueberry smoothie(我未免太有福,店员未免太贴心,加分)。食物有卖相但味道一般,略油。flat white上拉花系卡通熊仔, 喜欢flat white就系钟意佢薄薄一层奶泡,但呢杯唔算特别出色。图为店员向我推介的老板娘自制的Apple crumble with vanilla ice cream。实情系我走去佢个cake冻柜睇有咩cake食,店员就同我讲可以free个icecream scoop俾我(再加分)。咁我最后紧系点左啦。个卖相同一般有别,再淋上ginger汁,无谂过会个味道会甘夹。好快已经ko左,依个甜品绝对称职,为这趟晚餐画
图为店员向我推介的老板娘自制的Apple crumble with vanilla ice cream。实情系我走去佢个cake冻柜睇有咩cake食,店员就同我讲可以free个icecream scoop俾我(再加分)。咁我最后紧系点左啦。个卖相同一般有别,再淋上ginger汁,无谂过会个味道会甘夹。好快已经ko左,依个甜品绝对称职,为这趟晚餐画上完美句号。 添食指数:6.5/10