2011-12-13 138 浏览
今日同好友庆生,大家钟意倾谒所以次次都要圆枱。自然选择中菜,见由上海总厨煮理就Book咗知味舍好钟意佢地个脆膳, 真系脆到好似食薯片咁, 用黑醋做特别香有D甜, 唔会得个酸味.另外, 叫了清炒虾仁, 津白, 怪味鸡, 雪菜毛豆百叶等. 均可试出厨师的巧手.薰蛋同饺都系唔肥仙子的至爱, 当然唔少得啦.睇相都见到流芯薰蛋, 真系好滑好香. 小笼饱皮薄透光, 用筷子夹起不烂, 果然手功到家, 唯肉汁较少. 但是个煎菜肉云吞, 真系超好食. 他们用生煎饱的做法, 加上云吞皮薄, 底部极脆.除了外皮, 内涵也很丰富, 菜肉之比例, 洽到好处, 包存到菜的清爽. 大力推介.最好系佢地对客人好有心, 好想食酒酿丸子, 可惜卖晒, 个女侍应问我地可唔可以等20分钟,即刻去厨房为我地再搓粉做. 梗系好啦! 整晚都好享受, 不但环境雅致, 美味更加上窝心. 激赞!
今日同好友庆生,大家钟意倾谒所以次次都要圆枱。
自然选择中菜,见由上海总厨煮理就Book咗知味舍

薰蛋同饺都系唔肥仙子的至爱, 当然唔少得啦.
睇相都见到流芯薰蛋, 真系好滑好香.
即刻去厨房为我地再搓粉做. 梗系好啦!
整晚都好享受, 不但环境雅致, 美味更加上窝心. 激赞!

2011-11-27
庆祝纪念