2012-10-20
这家店服务之差劣,令人发指。我们一行八人,被安排坐楼上房。当知道我们唔会食价钱较贵嘅烤肉之后,我地就受尽萎屈。因为未人齐,想叫一两样,边吃边等,人之常情。但一个似有无尚权威嘅超肥韩籍阿婶,讲了一大推沟通唔到嘅半咸不淡广东话,唔知佢噏乜嘅我地最后先估到,佢系闹我地咁多人,先叫一两样。唉!咩事啫,人未齐叫吖嘛。到后来,人齐真系要点菜,又被她闹我们点得太少,配菜只可以俾一份,硬要我地叫埋佢推介𠮶个菜,先配给我地两份配菜。唉!唉!呢啲咁嘅下栏配菜,唔使当宝呀嘛。朋友怕她落错单,重覆一次order。又俾佢鞋口鞋面咁闹:「听到,讲咁多次做乜。」哗!帮衬你仲要俾你屹,我地当堂O唒咀。呢个外籍其实一直笑住口面低声咒骂我地,不过我地全部系斯文人,EQ高,唔会俾佢影响心情。但呢种当客人嚟乞咁嘅服务态度,必须公诸于世。其实唔愤做,咪返乡下啰。韩国经济发展都好好,驶乜嚟呢度揾食。不过讲返转头,佢地咁嘅质素,系韩国应该揾唔到食。讲到尾呢个都系一个食评,点都要讲下啲嘢食。讲真用料下价,味道一般,去一次都嫌多。要食平过佢嘅,金巴利街,柯士甸路一带大把,重好食过佢。要食好食嘅,唔该去名家或者庄园啦。
我们一行八人,被安排坐楼上房。
当知道我们唔会食价钱较贵嘅烤肉之后,我地就受尽萎屈。