2019-06-11 579 浏览
日本立食就听得多,原来香港都有立食寿司🍣食,啱哂口痕想食吓寿司既我,快食快走🏃🏼‍♀🏃🏼‍♀,就算一个人食都唔会怪怪的🤨不过就有友人陪我一齐食,六点半嚟到,都算顺利入座,唔驶等😚😚不过呢度可以用GULU app拎筹先,预啱时间嚟又得👍🏻👍🏻呢度啲价钱其他寿司店差不多,特上寿司拼盘($138)(上)严选火灸盛合($98)(下)一个盛合(五件)around $100度,当然有啲正野喺入面啦🥴啲寿司🍣都好高水准吓,饭系用赤醋饭,配料同啲饭都好啱啱好,唔会偏重任何一方🤩配料都用得好大方吓,有一定厚度,一定俾你感受到佢既味道,生既够哂鲜甜😋而我更加钟意食火灸咗,可以享受到鱼油既香味同入口即融既感觉🤤🤤火炙大吞拿鱼腩海苔寿司难得见到大拖罗,当然要食啦🥴呢个简直入口即融既极致,一入口就已经化成鱼油,同啲赤醋饭融为一体,紫菜又分担到避免过份油腻既感觉,幸福到令人有流泪嘅冲动😭😭大满足海胆特盛除咗要食拖罗之外,海胆梗系必食啦,虽然寿司拼盘都有一嚿,但边够两个人食🤫🤫呢个系迷你丼,但海胆都有层高,满满咁铺喺啲饭上面,咁样食海胆同饭,绝对比食海胆寿司更加过足瘾😘,不过啲海胆略嫌太甘,啲鲜甜冇马粪咁出🤓🤓火灸

特上寿司拼盘($138)(上)严选火灸盛合($98)(下)

火灸三文鱼寿司 & 火灸左口鱼边寿司
呢啲系base on之前既盛合再encore,尤其系火灸三文鱼寿司都只系$9,绝对非常抵食之选,而火灸后更加系非常无敌,强烈推介俾大家🤩👍🏻 我都encore咗几件!😂😂
火灸左口鱼边寿司

火灸三文鱼寿司

珍宝赤虾(2只)
又系非常抵食,清理干净,啲虾肉白雪雪,又有光泽,净系卖相都已经非常满意,啲肉有质感,又够软糯,食呢只虾都够晒,唔驶再向既牡丹虾追求🤑🤑
珍宝赤虾(2只)

其实除咗餐纸上啲选择外,店舖都有啲special 俾你选择,好似系日日唔同的!不过今次食呢啲都够皮,下次嚟可以一试🤗🤗最后未到七点都已经食完走得,啱哂啲赶头赶命又想食好啲既人食(即系我)🤪😂

其实呢餐都唔平架,不过刺身质素真系好掂!!值得一食再食!
火灸左口鱼边寿司
火灸三文鱼寿司