2015-09-03 507 浏览
Metal Steak位于系美食林立的歌赋街, 可能是宵夜时间, 不用排队就有位, 走进店子第一时间是在近门口位置选择你想食既类别, 有佐贺, 安格斯同新西兰, 选好了店员就会问你大概要多少g左右, 因为是宵夜时间所以贵精不贵多, 第一次来就试试价钱最贵既佐贺A4西冷200g就算, 免得太饱难消化, 可能这里既牛扒都是用铁板上, 要了五成熟感觉有六成熟, 要来试既朋友建议可自动调低一至两成啊, 加30蚊可以跟餐多个白饭沙律同南瓜, 我两个人跟咗一个餐, 白饭上面加上日本开胃饭素, 南瓜汤就一般般似系开出黎, 牛扒没有调味食落麻麻地, 肉质同口感是可以, 始终都系高级食材, 如果系上面加点盐相信味道更胜一筹, 唯有沾点薄荷酱加返个味道; 食野始终都系坐底慢慢食好, 呢度座位设计可企可坐, 枱下还有榄子摆袋; 人头三百几中环区算系不过不八, 似系高级版pepper lunch!
menu
2015-08-29
$400 (宵夜)