午餐同同事来这里打卡,我哋都后悔没早点来,因为这里嘅食物都好精致,仲好好吃~菜单好多样化唔带重复嘅! 🤤 因为我哋都吃唔多,就点咗4样要share,最惊艳我哋嘅莫过于鸡仔咸水角~太可爱啦,见到它想起小时候嘅回忆,估唔到系呢度可以食到,咁一盘系有3个小鸡仔,外表系颗粒饱满嘅珍珠泡,食入口脆脆嘅,内陷食起黎微甜微咸嘅。 我哋仲点咗凤爪排骨饭,2只大凤爪吸满特调汁,搭配颗粒分明嘅米粒非常美味,食到仲带有排骨嘅浓郁香气~再黎就系黑毛猪叉烧包,难得一见嘅以高级黑猪肉为馅料,搭配咸甜适中嘅口感,超级入味! 最后一道系香芒炒虾球,看似普通实际系一道好开胃嘅菜,酸甜刚刚好,搭配上新鲜嘅Q弹虾球同埋芹菜香气,好爽口~总结!今次嘅体验感好加分,已经列入我哋午餐嘅打卡点top5!啊哈哈