2022-06-21
2022年6月10日 雨今日本身同朋友食日本野, 但太多人食唔到就转book 左呢间book 左枱, 朋友因为塞车会迟d到, 餐厅话可以留枱10 min, 但有限时, 等阵唯有我入去坐住先鹅不是鸭肉(例牌) $122份量黎到比想像中细, 都薄片伴菜反而几好食, 鹅肉底下系豆腐至于味道方便佢唔系好浓ge 卤水味, 个人觉得整体普通有d 唔抵食不够。臭豆腐 $78一上枱都闻到几香, 但食落真系唔够臭入口酥脆, 好食, 但可以再臭d蟹钳肉酥蛋卷 $148反而呢个好丰富入面有满满蟹肉, 食落香脆得黎又松软点埋臭豆腐个酱又几夹㖞姜母麻油炖鸡汤 $95汤好味, 汤水俾想像中多, 每人都饮到2 碗中意饮汤ge 我同埋朋友觉得出色叫得好黑糖珍珠舒芙蕾班戟配抹茶冰淇淋 $108成晚最估唔到竟然系pancake 最好食pancake 入面都有珍珠, 好"梳乎"得黎又inin unun入面仲有满满的cream, 大爱cream 唔会好甜, 配埋个黑糖浆好有层次而个抹茶雪糕都好浓茶味太好食太出色了草莓优格米水 $35蜂蜜白苦瓜汁 $42两个饮品都唔会好甜, 白苦瓜汁仲有dd 甘, 不过都可接受本身仲谂住叫小甜
份量黎到比想像中细, 都薄片
伴菜反而几好食, 鹅肉底下系豆腐
一上枱都闻到几香, 但食落真系唔够臭
入口酥脆, 好食, 但可以再臭d
反而呢个好丰富
入面有满满蟹肉, 食落香脆得黎又松软
点埋臭豆腐个酱又几夹㖞
姜母麻油炖鸡汤 $95
汤好味, 汤水俾想像中多, 每人都饮到2 碗
中意饮汤ge 我同埋朋友觉得出色
叫得好
黑糖珍珠舒芙蕾班戟配抹茶冰淇淋
黑糖珍珠舒芙蕾班戟配抹茶冰淇淋 $108
成晚最估唔到竟然系pancake 最好食
入面仲有满满的cream, 大爱
cream 唔会好甜, 配埋个黑糖浆好有层次
而个抹茶雪糕都好浓茶味
太好食太出色了
草莓优格米水 $35
蜂蜜白苦瓜汁 $42
两个饮品都唔会好甜, 白苦瓜汁仲有dd 甘, 不过都可接受
本身仲谂住叫小甜, 好在冇姐