2024-08-04
听朋友讲有间omakase 超抵食,依家做紧第234位半价,仲要系寿司环节可以寿司任食😱真系食到饱为止🙂↕️鸡髀当时去到已经超Full,大家记得要book位先👍🏻💕佢哋前身听过系喺中环✨老板想改环境依家先搬来尖沙咀~多人嘅话仲可以订包厢,会有一个师傅企喺你哋包厢前面整👍🏻🤩🙌🏻𤅗($1680)🏷️前菜三点三文鱼子蟹肉豆腐Season生果白粟米自家制螺肉(甜甜地秘制汁)🏷️茶碗蒸松叶蟹肉海胆茶碗蒸🏷️生蚝🦪气仙町(酸酱辣萝卜)K-line (柚子啫喱、海葡萄)甜D之耐(自己腌过嘅三文鱼子、柚子皮) 海鲜味重D其中我最钟意嘅就系第二款🤩佢啲柚子啫喱唔会太抢味🤩仲有生蚝嘅本体系超甜!!其实真系好少可omakase有三款生蚝食😭大满足💯🏷️刺身金虾 虾仁 有啲紫苏(干虾仁味)鲣鱼(樱花木烟熏过配埋金箔)紫菜酱烧帆立贝 包咗紫菜 紫苏叶🏷️季节料理慢煮鲍鱼个鲍鱼酱真系整得唔错!超浓郁鲍鱼味👍🏻 师傅讲话系用鲍鱼肝脏熬出嚟嘅酱,配埋个生椒盐有啲麻💕个酱咸咸地有浸奶香味🐮🏷️寿司鲈鱼(山葵黑糖依助木(脆脆哋)蜜金雕(柚子胡椒)深海池鱼(白松露酱)活赤背(青柠汁)金线雕(烧香咗个皮)黑绿鱼(黑松露)新鲜嘅银鳕鱼(
𤅗($1680)
🏷️前菜三点
三文鱼子蟹肉豆腐
Season生果白粟米
自家制螺肉(甜甜地秘制汁)
🏷️茶碗蒸
松叶蟹肉海胆茶碗蒸
🏷️生蚝🦪
气仙町(酸酱辣萝卜)
K-line (柚子啫喱、海葡萄)甜D
之耐(自己腌过嘅三文鱼子、柚子皮) 海鲜味重D
🏷️刺身
金虾 虾仁 有啲紫苏(干虾仁味)
鲣鱼(樱花木烟熏过配埋金箔)紫菜酱
烧帆立贝 包咗紫菜 紫苏叶
🏷️季节料理
慢煮鲍鱼
🏷️寿司
鲈鱼(山葵
黑糖依助木(脆脆哋)
蜜金雕(柚子胡椒)
深海池鱼(白松露酱)
活赤背(青柠汁)
金线雕(烧香咗个皮)
黑绿鱼(黑松露)
新鲜嘅银鳕鱼(超油香)
大拖罗(淡雪盐,米香)
北海道马粪海胆杯
其中鸡髀第一款钟意嘅系活赤背🤩爽爽地好弹牙🙂↕️可以食劲多只😂
第二款钟意嘅系银鳕鱼✨佢嘅油脂介乎于平时银鳕鱼扒,同埋裙边中间,所以系啱啱好😍平时劲少食到!
🏷️吸物
舞揉菇清汤 䔿菜(滑捋捋)
🏷️甜品
北海道哈密瓜+雪糕
想讲个哈密瓜真系超甜😭💕劲多汁超好食!佢嘅雪糕都绝对唔系Hea你😍食落有少少Gelato嘅口感!超推荐海盐味🙌🏻✨🙂↕️
🔅霜瀛
📍尖沙咀金马伦道33号The Cameron 1