2016-07-03
入大澳都系陪人去, 因为假日入去真系好多人.........见到近街市有档野排晒长龙, 哗! 鸡蛋仔呀, 炭烧㖞, 排队会被蚊咬架㖞(附近有档咸鱼档, 特别多蚊), 唔紧要, 山长水远黎到就排啦~由于系炭烧, 叔叔要逐底整, 真系都几耐下, 排左半粒钟, 终于到我勒~! 接过底鸡蛋仔, 闻下先, 唔算好香, 食下先, 哗! 好味㖞! 系队长细个食到果种鸡蛋仔, 有少少炭烧既㶶味, 个边脆脆地, 里面唔系实心, 有半边系空心, 你可能觉得半边空心好扼钱啦, 但我觉得其实成旧实心仲难食, 成旧粉团, 食半底已经投降, 又或者以前卖得平, 鸡蛋佬唔倒甘多蛋浆, 整多几底, 赚多D.半来系买左一底share食, 我一路行一路系甘食, 自己一个食晒~ 好耐都无试过食到细个果种口味既鸡蛋仔!