今日咁岩要出黎佐敦搞啲野,咁当然要部署下食乜啦!今日拣既系——大锅口!其实喺荃湾仲有大锅口时我已经系佢地既忠实fans,成日成家去打个靓边炉但之后好可惜执左,就好耐好耐都冇食过大锅口🥹🥹喺我冇食既呢段时间,大锅口都有少少改变,竟然有鸡煲食咁为左尝鲜,我地就嗌左黎试😎😎喺等鸡煲上既时间我地就可以较下自己个酱啦~同以前一样,都系喺自己枱上有晒配料,唔洗出去拎👍🏼👍🏼鸡煲上枱啦!其实佢系几淡味既,但好彩鸡件唔多都几快可以食得晒,建议好似我咁重口味既人可以直接打边炉😎😎呢盘一开头就上既牛真系好好食!油花岩岩好唔会好腻,好有牛味,建议一见佢转晒色就食,非常嫩口🥰🥰🥰特别要提一提呢度啲鸡子!因为我屋企人都几钟意食鸡子,差唔多每转都有嗌,而我就目击住佢地俾啲鸡子既size愈来愈大😂😂😂而且屋企人都话食落好新鲜👍🏼👍🏼反而呢度既帆立贝我就觉得有少少奇怪,佢有一朕奇怪既味,但又唔似系唔新鲜果只味,但屋企人食又话唔觉🤔🤔羊肉就有啲膻味,但我地都钟意羊有少少膻味😋😋所以唔岩膻味既人就要留意❗要赞下呢度既饺子!系真系食得出同出面既有唔同——佢地系有种自己包既感觉,连啲皮都系有烟韧感同埋少少面粉味,钟意饺子既人
要赞下呢度既饺子!系真系食得出同出面既有唔同——佢地系有种自己包既感觉,连啲皮都系有烟韧感同埋少少面粉味,钟意饺子既人可以一试🥟🥟
白鳝当然唔可以唔食啦!我地都嗌左至少5,6转😋😋

油炸鬼同坊间既有啲唔同,出面可能好多都系酥脆感好重一浸落汤入面就会冧左,呢度反而系掉转😂😂😂几神奇既一样野但又几好食😚
最后要提下个雪糕!佢又唔系话好奶香果种但系好creamy,有时其他任食店果啲雪糕都会有碎冰感,但呢度就完全冇👍🏼👍🏼👍🏼配料都好吸引有糯米糍仔、麦片同爆爆珠,出面其实少啲见到糯米糍仔,黎到呢度有梗系想食几多就食几多!
埋单都系$158加一,真系好抵😍😍
仲有要提既系员工有礼上菜又快,抵赞!💪🏼💪🏼
2022-10-26
  • 超甜粟米