餐厅: 稻香.茶居 (新九龍廣場)
资讯:

2022-06-12 414 浏览
🐮山竹牛肉球 (中)呢款点心我哋每次都会嗌牛肉质地超级绵超级软稔加入马蹄同埋芹菜又增加翻啲爽脆嘅口感特别一提系我哋无加喼汁会食到啲陈皮味道🥟潮州蒸粉果 (中)粉果皮比平时食到嘅厚 无咩味道口感软糯我个人就偏好比较烟韧𠮶种。内馅唔算饱满但还可以 有猪肉馅沙葛马蹄肉碎花生同埋芹菜花生大大粒肥嘟嘟食到浓浓嘅芹菜香味 唔会过份油腻🏠家乡咸水角 (中)外皮非常出色外层脆卜卜内里就烟韧软糯🥢香煎菜肉包 (大)唔单单卖相超级似生煎包就连内馅都似面包皮烟韧有咬口底部就煎到金黄色香脆香脆里面嘅馅料剁到好碎口感完全系蓉食到鲜香肥嫩嘅味道🐽松软叉烧包 (中)包体真系名副其实嘅松软!颜色雪白口感蓬松软绵绵里面嘅叉烧馅调味偏甜有唔少嘅肥猪肉🥄功夫小笼包 (大)外皮够薄都比较容易穿胜在汤汁好多而且肉馅都几香🇭🇰怀旧混酱猪肠粉 (大)肠粉比想像中更加滑捋捋!雪白嫩滑嘅肠粉皮配搭麻酱甜酱同埋豉油怀旧简单得嚟又好味🍚风爪排骨饭 (特)份量都唔少 我哋三个人每人不到几啖酱汁调得啱啱好 甜甜咸咸凤爪软糯焖得好入味质素同平时食到嘅差唔多
山竹牛肉球
🐮山竹牛肉球 (中)
呢款点心我哋每次都会嗌
牛肉质地超级绵超级软稔
加入马蹄同埋芹菜又增加翻啲爽脆嘅口感
特别一提系我哋无加喼汁会食到啲陈皮味道

🥟潮州蒸粉果 (中)
粉果皮比平时食到嘅厚 无咩味道口感软糯
我个人就偏好比较烟韧𠮶种。
内馅唔算饱满但还可以 有猪肉馅沙葛马蹄肉碎花生同埋芹菜
花生大大粒肥嘟嘟
食到浓浓嘅芹菜香味 唔会过份油腻

🏠家乡咸水角 (中)
外皮非常出色
外层脆卜卜内里就烟韧软糯
香煎菜肉包
🥢香煎菜肉包 (大)
唔单单卖相超级似生煎包就连内馅都似
面包皮烟韧有咬口底部就煎到金黄色香脆香脆
里面嘅馅料剁到好碎口感完全系蓉
食到鲜香肥嫩嘅味道

🐽松软叉烧包 (中)
包体真系名副其实嘅松软!
颜色雪白口感蓬松软绵绵
里面嘅叉烧馅调味偏甜有唔少嘅肥猪肉

🥄功夫小笼包 (大)
外皮够薄都比较容易穿
胜在汤汁好多而且肉馅都几香
怀旧混酱猪肠粉
🇭🇰怀旧混酱猪肠粉 (大)
肠粉比想像中更加滑捋捋!
雪白嫩滑嘅肠粉皮
配搭麻酱甜酱同埋豉油
怀旧简单得嚟又好味
凤爪排骨饭
🍚风爪排骨饭 (特)
份量都唔少 我哋三个人每人不到几啖
酱汁调得啱啱好 甜甜咸咸