2018-11-07 77 浏览
生日𠮶日就去咗呢间cafe庆祝,一入到门口就有只猫(灰色西面𠮶只)冲埋嚟同我玩,真系识做.而白色𠮶只就畀我搓圆揿扁.叫乜嘢食都系大佬话事,虽然话系我生日但都系佢带我过嚟,但系我真系谂唔到有乜嘢好食所以到最后我哋食咗三样嘢:厨师发板,鹅肝risotto,同埋一个叫做怪兽雪糕嘅甜品.个人认为发板嘅食物质素虽然一般,但至少我觉得佢哋系有heart,去精心设计,净系食个卖相都已经够晒.至于个risotto,味道系好食嘅,但系略嫌佢哋嘅洋葱唔系太熟,因为自己本身对生洋葱敏感所以呢一方面都会比较著重,相信再煮熟啲咁少少个香味会再劲啲.到最后食个雪糕嘅时候,都发现个雪糕应该系预先处理好整到成个波先,雪得够硬,就算系食到尾嘅时候都唔会溶得好犀利,呢个系抵赞嘅.但个份量真系好大,大到底下啲饼都食唔晒...个人认为啲饼真系唔使咁多,而整用料嘅份量应该都要以人头为基准,咁就唔会容易造成浪费(因为咁啱当日夹埋我哋呢一枱有三枱都系庆祝生日,虽然其他庆生枱嘅人数比我哋多,但个雪糕都系净咗唔少饮品方面我就叫咗一个彩虹系列入面嘅绿色,佢系一个青苹果乳酸梳打,最得意嘅系你系可以因应个人口味再去落杯入面支test tub

而白色𠮶只就畀我搓圆揿扁.

饮品方面我就叫咗一个彩虹系列入面嘅绿色,佢系一个青苹果乳酸梳打,最得意嘅系你系可以因应个人口味再去落杯入面支test tube糖浆,几盏鬼

总括嚟讲我都觉得呢间猫cafe都算唔错,虽然贵咗少少,嘢食都唔太差.但𠮶度嘅员工嘅服务都好好,都推介畀大家。