2019-03-26 278 浏览
@shazconfections ————————————————————————可能适合对象:#shazconfections甜度(5星最甜):⭐️⭐️浓度(5星最浓):⭐️⭐️⭐️🍴:餐具 ✔️/ 蜡烛 ✔️ / 冰袋 ✖️(加$10)/ 纸盒✔️🏷:✔️💬:算系咁啦,当日有3-4位店员,亲切有礼!见到饮完水,会主动嚟再斟水,唔会斋倾计唔型楼面,赞!同埋听到佢哋同游客沟通,待客之道,做得几好 👍🏻!🛒:尖沙咀 #cakeup_尖沙咀站 🔘:件装/ 个装 7” & 9”(4日前预订)💰:$68(堂食有10% Service Charge)/ 7” $580;9” $780————————————————————————性价比:中由于之前试过一次,体验麻麻,今次可以话系「复活赛」。一讲Crepe Cake,好多人都会念到好几间出名嘅。我哋率先系IG Story做咗民意,睇吓大家点拣。结果系Lady M胜出,但其实Shaz Confections系唔系咁难赢呢?今次见到𠵱款,一眼望埋去,同 @ladymhk 早前出嘅千层蛋糕有异曲同工,大家都出咗黑漆漆嘅千层蛋糕(大家可以睇返我哋嘅Post,介绍过)。不过就
可能适合对象:#shazconfections
甜度(5星最甜):⭐️⭐️
浓度(5星最浓):⭐️⭐️⭐️
🏷:✔️
🛒:尖沙咀 #cakeup_尖沙咀站
🔘:件装/ 个装 7” & 9”(4日前预订)
💰:$68(堂食有10% Service Charge)/
7” $580;9” $780
————————————————————————
性价比:中

今次见到𠵱款,一眼望埋去,同 @ladymhk 早前出嘅千层蛋糕有异曲同工,大家都出咗黑漆漆嘅千层蛋糕(大家可以睇返我哋嘅Post,介绍过)。不过就分嘢别在Lady M出嘅系竹炭咖啡,而Shaz Confections 𠵱款就系竹炭黑芝麻!

讲味道,两者留香度都突出,味觉感官会明显知道系咩味。我嘅偏好,会钟意黑芝麻多啲。咖啡,老老实实,好多地方都有,太大路,黑芝麻特别一啲。再者,佢哋嘅黑芝麻味算出,竹炭味,反而只系OK。但芝麻味几香,Cream都足够,当然再浓,会更memorable。不过,味道恰到好处,𠵱一Round,Shaz Confections赢。

第二Round,讲Crepe嘅厚薄。今次食,我觉得算OK,唔会嫌太厚,但当然冇我的最爱 @lamlamli_bakery 咁薄,未算去到鞋口(不过最边位,冇Cream个啲位都有啲干)!而应该要一提嘅系,Shaz Confections嘅Crepe Cake系会有层薄蛋糕做底,有别于其他Crepe Cake舖,由头到脚都系Crepe。𠵱一点,都算系得佢哋先有。讲特别,系。但厚薄,未觉得会赢,和局!

第三Round,讲价钱,$68蚊一件,分量似细咗啲。堂食再加埋10% Service Charge,$70几蚊,我认为略为贵啲啲。其中略贵嘅原因,有啲唔够喉,而价钱绝对系行「高档」路线,但好似做唔到「高档」感觉。例如,我觉得可以做好少少嘅就系:件蛋糕上碟时,可以整走张围蛋糕嘅胶纸,会Decent啲。同埋,我会Prefer系舖头入面播纯音乐,instead of 播流行曲(感觉好行旺中)。咁之但系,啲店员都算做得好好,10%俾得合理,俾得甘心。但如果在未上到「高档」轨道之先,件蛋糕可以再𠝹大件少少,$68会觉得值得啲。性价比,中啦!
——————————————————
#cake #birthday #蛋糕 #生日 #生日蛋糕 #birthdaycake #hongkong #hkig #香港 #香港限定 #hkbakery #caketionary #caketionaryhongkong #呃like #相机食先 #k11 #黑芝麻 #尖沙咀 #尖沙咀美食
竹炭黑芝麻千层蛋糕