2022-08-13 1006 浏览
🧡🧡🧡竹虎京堂🧡🧡🧡行过MegaBox,但系又唔想食IKEA💩咁就去咗food court𠮶层揾吓有咩食啦~咁啱就见到呢间好似日式套餐咁嘅竹筒饭餐厅👻🧡柚子蜜糖松阪猪 $79 🤩9/10猪颈肉好滑,柚子蜜就好fresh嘅感觉🥳柚子蜜就啱啱好解咗猪嘅油腻感啦😋🧡明太子烧地鸡 $79 🤩8/10嚟到见到鸡肉表面颜色有啲深,有啲惊会太咸😵‍💫但食落去就觉得调味啱啱好啦🤤明太子嚟到系完整嘅一旧,夹散佢捞埋个鸡一齐食就好夹啦😎而每个套餐都有竹筒饭、茶碗蒸、面豉汤、焦糖炖蛋同埋一啲小食炸鱼仔同米通🤤竹筒饭好香竹味,食落去有亲近大自然嘅感觉🙈茶碗蒸好得意,上面放咗鱼糕砌成嘅花花,下面仲有啲虾米同蟹柳😋面豉汤好足料,有满满嘅海带同蚬肉🐚好特别系日式餐厅会见到焦糖炖蛋做甜品😂炖蛋有好香浓嘅蛋味,焦糖脆片唔会太硬🫣用匙羹轻轻力就可以敲开,捞埋落炖蛋度就增加咗个口感🤩______________________________味道😋: 8.5/10环境👀: 8/10服务👨🏻‍🍳: 8/10抵食💰: 8/10九龙湾宏照道38号Megabox 10楼4号舖Megabox店____________________
🧡🧡🧡竹虎京堂🧡🧡🧡

服务👨🏻‍🍳: 8/10
抵食💰: 8/10

九龙湾宏照道38号Megabox 10楼4号舖
Megabox店
#food #foodshare #foodart #foodgasm #hkfoodie #foodiehk #foodstagram #foodphotography #instafood #likeforlikes #follow #followback #hkfood #hkfoodblogger #hongkong #hkig # ikea #KowloonBay #美食 #相机#九龙湾美食#九龙湾 #MegaBox
#MegaBox美食