2025-01-02
今日系我同男朋友嘅拍拖纪念日,所以我拣咗一间尖沙咀嘅泰式酒吧庆祝,呢度环境靓,气氛非常好,啱啱好适合我哋庆祝呢个特别嘅日子。入到去之后,服务员态度好好,仲主动帮我介绍菜单。餐厅嘅选择真系好多,我哋两个人最后决定叫四款食物!我哋叫咗牛肉串烧、大虾炒金边粉、黄咖喱鸡配蒜蓉包同埋泰式烧鸡。首先上嚟嘅系牛肉串烧,牛肉串烧香气四溢,肉质嫩滑,烧得啱啱好,外面有一层微微焦脆,里面又多汁,食落去真系好满足。配上少少酸辣酱,味道更加出色!接著就系大虾炒金边粉,呢道菜色泽金黄,虾肉新鲜,炒得香味扑鼻。金边粉滑顺,搭配上虾肉同埋蔬菜,味道都好均衡,食落去有种幸福感。然后就嚟到黄咖喱鸡配蒜蓉包,呢个组合真系好特别!黄咖喱味道浓郁,鸡肉煮得好入味,咖喱酱香浓,搭配上蒜蓉包,真系好好味!蒜蓉包外脆内软,吸收咗咖喱酱,食落去又香又滑,实在太好味!最后上嚟嘅系泰式烧鸡,呢道菜色香味俱全,鸡肉烧得外脆内嫩,味道咸香,搭配上特制嘅酱汁,正!🤤🤤而且鸡肉冇腥味,完全可以感受到新鲜嘅食材质素,真系好过瘾!虽然我哋叫咗四款菜,但两个人食唔晒,真系有啲可惜,不过每样都好好味,值得我哋慢慢品尝。饮品方面,我哋冇特别叫酒,但呢度都
虽然我哋叫咗四款菜,但两个人食唔晒,真系有啲可惜,不过每样都好好味,值得我哋慢慢品尝。饮品方面,我哋冇特别叫酒,但呢度都有多款泰式饮品可以选择,服务员仲推介咗几款特饮,听落都好吸引。👍👍