2018-04-30 162 浏览
自从青衣城2城开左之后,每次经过呢间店都大排长龙。心谂🤔:「唔通好出名?好好食?」见到门口有写原只龙虾喇沙,每餐限量供应30份,唔使一百蚊,真系几吸引,都想入去试下,但每次见到咁多人排队就打消左个念头,因为惊排到,龙虾都冇晒,龙虾先系主角,my飞佛。今日依然系咁多人,都唔想排,但行前睇下,原来佢地等紧6点入去。睇睇手表,仲有几分钟就6点,于是我地都加入排队行列😂,试下系埋真系咁好食。龙虾同喇沙都系我既至爱,所以原只龙虾喇沙系我既目标。见到碗喇沙超大碗,个碗好大好重,卖相几好,见到就好开胃😋。首先试下汤先,一饮,哗,喇沙汤味浓郁,简直打通我五脏六腑,好想继续食落去。只龙虾都几大只,龙虾已经被切开,龙虾钳亦都钳过,所以唔使自己用手剥都可以好轻易食到晒啲肉。啲豆卜亦都吸收晒啲喇沙汁,好好味。佢最好嘅地方系面底包晒面同埋米粉,唔使你拣,一次过食晒两种粉面,超好味。试过咁多间喇沙,呢间已经变成我心目中最好食既喇沙,原先心目中排第一既喇沙,已家已经俾mee取代左,变左排第二。虾头油炒饭,卖相可以,但望落去有点儿普通。原来食落去都几香,炒饭炒得均匀,粒粒分明,系有少少油,话明虾头油就梗系有油啦🤣。豆

龙虾同喇沙都系我既至爱,所以原只龙虾喇沙系我既目标。

原只龙虾喇沙

泰式虾头油炒饭

泰国豆奶紫米冰

豆奶紫米冰,卖相都几得意,虽然话系冰,但入面冇冰,可能冰系冻咁解🤔。但我钟意,本人唔钟意冰😜。饮落去又系粒粒分明既紫米冲落我既嘴,好有动感😂😂😂。又唔会太甜,几好

美中不足既系喇沙既面底比较少,如果多少少就好啦🙏🏻。
原只龙虾喇沙
泰式虾头油炒饭