中秋佳节点少得月饼呢🤗 黎紧会同大家分享下几款来自传统饼家四喜面包西饼既月饼,呢几年佢地都会出啲超吸引既包装黎装月饼,送礼真系一流架😳🥮 五仁双黄月饼 $358个包装好正,系朱鱼璋博士呀🤣不过唔知年轻人中唔中意食呢啲传统既五仁月饼🤣因为由啲nut加火腿丝整成,我妈妈成日形容为比传统莲蓉月饼健康🙂不过都几多人唔中意食佢🤣 可能我由细食到大,所以对呢个味道都还可以😙四喜面包西饼出既月饼样比较软身,而我都系第一次食有咸蛋黄既五仁月饼!又冇遗和感wor 😜😜😜但老实,呢个价钱真系一啲都唔平😂 我谂想食五仁月饼可以有其他选择~你估都估唔到一间传统饼家四喜面包西饼既月饼会出呢啲咁新颖既味😼 吸引左好多人试下!包括我😽 🥮 迷你伯爵茶味奶黄月饼 $136听个名都超吸引😙 成个月饼都有伯爵茶啲点点系饼皮度~一打开伯爵茶味已经超浓😍 食落口第一啖系食得出伯爵茶既味,系要去到好后好后先有奶黄味出一出🤭不过都好明呢两种味都好难走埋一齐,所以基本上两种味都食得出已经做到基本要求了🤤呢个相对试价钱比较亲民啲🤣 可以一试~🥮 迷你花生酱奶黄月饼 $136呢款比伯爵茶个款更食得出奶黄味,唔会去到最后先有啲余韵散

🥮 五仁双黄月饼 $358
个包装好正,系朱鱼璋博士呀🤣
不过唔知年轻人中唔中意食呢啲传统既五仁月饼🤣

🥮 迷你伯爵茶味奶黄月饼 $136
听个名都超吸引😙 成个月饼都有伯爵茶啲点点系饼皮度~
一打开伯爵茶味已经超浓😍
呢个相对试价钱比较亲民啲🤣 可以一试~

🥮 迷你花生酱奶黄月饼 $136
呢款比伯爵茶个款更食得出奶黄味,唔会去到最后先有啲余韵散发出黎🤣🤣
奶黄同花生酱味既配搭都唔错~
不过如果有啲花生碎粒就更正了😋

食到第3个,我终于发现四喜月饼有咩问题🤣
就系个馅好易就同左个饼皮分离左🤣
因为个饼皮太松化,唔容易同啲馅痴埋一齐,所以一边食就一边跌,都有啲麻烦😞
味道系唔错,如果呢样改善埋真系冇得弹😍
外卖自取