2024-09-20 8828 浏览
第一次黎食晚餐 见到咁多好评 但系又见到咁多负评😂其实都有d担心 但系始终自己冇食过 而且生蚝负评其实冇乜 咁就订位试下 比次机会试下好彩有睇评论 海鲜区确实全晚冇refill 我地两个人一开始拎左一只龙虾、四只蟹钳、一只长脚蟹 我地唔贪心 志在有食到有试到就得 品质确实都唔错 生蚝每轮拎三只 对于钟意食生蚝既我嚟讲肯定唔够 不过起码系无限供应 我唔介意排多几转 生蚝有d普通中等size 有d偏瘦 要求唔高都可以接受 我拎到第三碟 好兴奋咁拎起准备食 点知比左个大「惊喜」,拎起第一只 我见到有条红色约4cm长 头发size既虫 好有活力咁游 我即刻心跳过百 因为我最惊就系呢d生物 心底里无限个「顶…」 仲有只超级mini浮游生物起碟面游水 因为生蚝碟好多水 我完全唔想影相 因为真系好惊啊大佬 即刻叫人收走 一分钟后有个可能高级d既女职员拎住我叫人收走碟野行到我隔离 我眼都突 心谂唔好再比我睇到呀 好惊虫呀 我即刻向后挨 扭头 同佢讲有虫呀 佢可能我见到我个表情都估到我好惊 😂 即刻拎走 再同我解释佢地餐厅生蚝系每日新鲜拎到 呢d生物应该系来自外壳 其实就算唔系生蚝入面既寄生虫 咁如果有

其实就算唔系生蚝入面既寄生虫 咁如果有d客人食生蚝 个口会掂到外壳 加上可能冇留意 咁就应该会食埋落肚

我知道香港饮食业生意难做 不过食安问题更加重要