2011-07-27
小妹第一次写食评,, 写得唔够详细希望唔好介意, 只系想分享下自己既体验 其实小妹唔系第一次去la parole, 佢之前系青衣开既时候已经系佢既 fans 又有好野食又做到善事㖞.. 双重享受 搬左去港岛对我仲方便 嘻难得放假回港梗系要去拜访下啦 因为book 左枱所以唔洗等我都认得有几个侍应都系之前青衣做开 服务几好, 一坐低已经斟水同放低餐牌成年冇食过好似样样都好吸引咁 -.-最后我要左个4 course set不过同行人数好多, 所以大家唔洗担心, 有好多相睇面包当然唔少得啦有两款: 传统既baguette 同一钟有干果既面包可能大家香港人食惯左软d 热d 既面包啦, 会觉得比较硬同冻但系都不得不赞个果包, 食落好健康好特别, 推介推介appetizers!我要左鹅肝 想食左好耐!!! 真系好好味 细佬要左个salad妈妈要左scallops爸爸要果个我唔知叫咩名呀.... 嘻 -v-(我系咪好有heart 呢! 仲自己整埋图 XD)个汤系鱼汤 好好味!但系唔记得左影相xdmain course 我要左我最爱既羊 男朋友要左鸭我地两个都好满意! 卖相亦好好 最后唔少得既梗系甜品
又有好野食又做到善事㖞.. 双重享受
搬左去港岛对我仲方便 嘻
难得放假回港梗系要去拜访下啦
因为book 左枱所以唔洗等
我都认得有几个侍应都系之前青衣做开
服务几好, 一坐低已经斟水同放低餐牌
成年冇食过好似样样都好吸引咁 -.-
最后我要左个4 course set
不过同行人数好多, 所以大家唔洗担心, 有好多相睇
面包当然唔少得啦
有两款: 传统既baguette 同一钟有干果既面包
但系都不得不赞个果包, 食落好健康好特别, 推介推介
appetizers! 我要左鹅肝
想食左好耐!!! 真系好好味
细佬要左个salad
妈妈要左scallops
爸爸要果个我唔知叫咩名呀.... 嘻 -v-
(我系咪好有heart 呢! 仲自己整埋图 XD)
个汤系鱼汤 好好味!
但系唔记得左影相xd
main course 我要左我最爱既羊 男朋友要左鸭 我地两个都好满意! 卖相亦好好
最后唔少得既梗系甜品啦!!!
我恨不得全部都试晒佢食晒佢 XD
爸爸点既APPLE STRUDEL 妈妈既STRAWBERRY PANCAKE 男朋友同细佬都点左既 BANANA CHOCOLATE CRUMBLE 我点既 CHOCOLATE SOUFFLE IN 2 WAYS 真系好味架冇呃你!!
最重要既主角终于出场! 超正既HOT CHOCOLATE
饮极都唔厌
结论: 虽然唔系第一次食但系食完都仲系觉得好满足! 钟意食keep 到水准既人快d 去试下啦! 真系唔错架
p.s. 结果我抵受唔住诱惑... 前几日又去左尼度食饭....