2024-10-21
呢间兄弟记系第一次去,见到冇乜人就入去试下。我地3个人叫左4个𩠌,腐乳炒通菜,小炒皇,鱼香茄子煲,菠萝生炒骨。先唔讲味道,以4个𩠌上菜既时间黎讲,我地刚入去系得2枱坐左客人,连埋我地都系3枱。4个𩠌,合共用左1个钟头15分钟先上齐,啲𩠌冇影到,因为已经等𩠌等到饿哂。遂个遂个上,速度系劲慢,之后都陆遂多人,啲人都已经等得唔耐烦,上菜速度以一间炒小菜既店黎讲系忌讳。再到味道方面,第一碟等左20分钟上菜既系腐乳炒通菜,腐乳味超淡,通菜冇获气,炒到‘’一住菜‘’。生炒骨系呢4个𩠌最正常,调味够酸甜,生炒骨唔会炸到粉同肉分离,唔泡。第3个上既菜系鱼香茄子煲,呢个系有咸鱼味,但系茄子唔挂汁,普遍食落去有啲淡,唔够获气,汁过多。最后上菜系小炒皇,有好多料既,腰果,虾干,肾,但系韮菜花系比得劲少,啲料仲多过韮菜。总结,明显唔够人手,上菜速度劲慢,味道只能讲一般。食小菜宁愿去熟食中心。