2008-03-23
琴日系中学gathering,,就去左呢间cafe啦。衰野︰1)座落地点。呢间cafe真系好难揾。系,个banner系好大呀,但挂到非常之高仲要白底黑字好似同座building熔为一体咁,大佬点睇呀??真系要好好眼力先睇到啰。2)入口。其实呢个都唔系cafe错,因为座building入口本身就已经够偏僻,非常之唔起眼。3)cafe内空间。呢间cafe真系好细,仲细过我屋企个厅。一入到去就已经觉得好细好迫。d凳系得sofa好坐。有d生得比较细粒同学坐绿色果d凳会吊脚。4)食物。好难食。真系好难食。我地20个人左右得8盆食物,全部用正方形锡纸盆装可想而知有几多野食。(我本来suppose起码有一人一个餐份量。)d食物都系鸡呀、菜呀、饭呀、三文治呀咁,非常难得系全部都好难食。连d无需厨艺芝士火腿三文治都可以好难食,呢个真系经典。d炒饭冻哂+超难食。鸡扒又冇味。听同学讲话d鸡翼好食但我去到时候已经冇哂喇,可能真系好食挂,我唔知。5)饮品。好多野都冇。叫草莓冇草莓;叫芦荟冇芦荟。我自己就叫左ice mocha,但一d咖啡味都冇,平时饮开都有少少,呢度系一d都冇。其实果杯系唔系真系mocha黎??
衰野︰
6)价钱。包2杯野饮+8盆好难食食物都要90蚊?HKD50都唔值啦。
好野︰
1)服务态度都ok。服务生都有笑容,同埋都会同我地倾下计讲下野咁。上饮品都好快。
2)游戏物资都足够。系冇层层叠,如果有就更好。