2019-07-20
放工返屯门近近地觅食,系taste落黎望到有间餐厅位置都几隐闭,原来都开左一段时间都未见过佢!咁岩想食d东南亚所以就去试下喇~~成个餐牌食物选择都几多,仲有我好钟意既海鲜(心心眼)得2个人但系又想试多几款野,所以嗌左好多小食类,加1个饭~1. 猪颈肉串烧以前都系食一片片既烧猪颈肉,今次第一次食一粒粒版肥瘦适中完全唔会太un~上面既酱汁带椰子香味,新鲜清爽既青瓜洋葱,中和返浓浓的酱再夹埋(pita饼)物体一啖食,系最满足!2. 咖央多士夜晚嗌多士食好似好奇怪,但系因为一直未试过餐厅整既咖央(多数自己买酱),又见价钱唔贵就嗌黎试下~中间d酱都搽得满满,热辣辣果时食好好味呀!3. 细渗(两人份的肉骨茶)好重的药材味,系真材实料煲出黎既感觉,里面有鸡脚,腩肉同埋猪肚,每一款都够晒入味,食到停唔到!精华一定系个汤到,个煲令个汤冇咁快冻,又系热辣辣,冬天黎食一定好正。同埋值得一提既系肉骨茶可以添的!!(食食下侍应埋黎我先知有得添,餐牌好似有写我盲左)所以两个人嗌呢个食系超抵呀!4. 胡椒虾平时系出面食虾都好贵好唔舍得,但呢到既海鲜价钱都几抵㖞!见到觉得惊喜左!所以嗌左个$88既胡椒虾食!个份量大概
位置都几隐闭,原来都开左一段时间都未见过佢!
咁岩想食d东南亚所以就去试下喇~~
成个餐牌食物选择都几多,仲有我好钟意既海鲜(心心眼)
得2个人但系又想试多几款野,
所以嗌左好多小食类,加1个饭~
1. 猪颈肉串烧
以前都系食一片片既烧猪颈肉,今次第一次食一粒粒版
肥瘦适中完全唔会太un~
上面既酱汁带椰子香味,
新鲜清爽既青瓜洋葱,中和返浓浓的酱
再夹埋(pita饼)物体一啖食,系最满足!
2. 咖央多士
夜晚嗌多士食好似好奇怪,
但系因为一直未试过餐厅整既咖央(多数自己买酱),
又见价钱唔贵就嗌黎试下~
中间d酱都搽得满满,热辣辣果时食好好味呀!
3. 细渗(两人份的肉骨茶)
好重的药材味,系真材实料煲出黎既感觉,
里面有鸡脚,腩肉同埋猪肚,
每一款都够晒入味,食到停唔到!
同埋值得一提既系肉骨茶可以添的!!
(食食下侍应埋黎我先知有得添,餐牌好似有写我盲左)
所以两个人嗌呢个食系超抵呀!
4. 胡椒虾
平时系出面食虾都好贵好唔舍得,
但呢到既海鲜价钱都几抵㖞!见到觉得惊喜左!
所以嗌左个$88既胡椒虾食!
个份量大概有十几只,下面有个印度饼做底。
第一次食胡椒虾,佢系先甜再有咸味再到胡椒味慢慢出黎,
过下口瘾饮下酒都应该唔错呀!抵食冇令我失望!
最后男朋友食埋沾晒酱既饼,个味道好夹同埋胜在够饱肚!
5. 椰浆饭配巴东牛肉
个人系好钟意椰子味,(尤其系泰国椰子雪糕)
本身想试下兰花,姐系蓝色的椰子饭但男朋友怕怕
所以试左普通既椰子饭。
饭既椰子味洽到好处,淡淡香味唔会太浓令人好快腻,
另外成个饭既配菜都好香好好味,
好钟意佢个巴东牛肉!好腍好入味,唔会有好多筋,
成个饭捞埋黎食真系好好味!
两个人最后系全部野都食得晒!成5样菜我地都清晒!好想下次再黎试下其他野:p
呢到上菜速度﹑侍应服务都好好,时不时黎主动黎睇下你有咩需要
虽然晚市都爆爆地,但成个环境都唔会好嘈,两个人倾下计慢慢食都唔错!
讲完又想去再食!