2011-08-29 57 浏览
第一次叫生蚝外卖, 叫咗1)法国GILLARDEAU NO.1 (FRANCE) x 4, 普普通通啦,都几大只但唔系当造,无想像咁正,而且要$29㖞!2) 美国托顿蚝 / TOTTEN BAY (U.S.) x 4, 好可惜,死咗3只!我本人无食到,食𠮶个话好"流",食完饱晒!3) 澳洲烟雾湾蚝 / SMOKY BAY (AUS) + 澳州哥芬湾蚝 / COFFI BAY (AUS) , 共10 只, 2款都好好味,虽然细只小小,但系可能因为澳洲蚝当造,真系比较爽甜!我会再叫!另外仲叫咗....4) 加拿大海胆,新鲜ok ! 好大只,不过真系好"流"! 2个人食真系太饱啦!5) 2片装鹅肝, 好方便呀,2个人食真系啱啱好!但系唔知系煮既问题定系鹅肝本身呢,比起上嚟较无咁香,佢唔系唔香,只系比较无咁香啫!6)美国安格斯西冷 / U.S. ANGUS STRIPLOIN (PRIME),普普通通,不过不失,我只系加咗啲盐嚟煎香,牛肉味系有既,不过唔太浓。总括嚟讲两个人食呢个份量真系好多, 不过生蚝方面真系会再叫,而且睇过几次video 点样开生蚝既技巧,开到一两只之后,就原来真系好易开!
第一次叫生蚝外卖, 叫咗
死咗三只!
我本人无食到,食𠮶个话好"流",食完饱晒!
死净一只,上面最大𠮶只,下面细只啲既系澳洲蚝!
澳洲蚝,忍唔住已经食咗一只!
另外仲叫咗....
衬热食鹅肝,唔等到影相!
仲有要提提既系,死咗𠮶几只蚝,佢话下次order 会补番俾我㖞,good!
2011-08-27
外卖送餐
死净一只,上面最大𠮶只,下面细只啲既系澳洲蚝!
澳洲蚝,忍唔住已经食咗一只!
衬热食鹅肝,唔等到影相!