2012-04-09 63 浏览
从未试过食份子料理,特登上网揾左一间好评甚多既餐厅试一试除左有西式食物之外,仲会有现代化既中式食品配答创新又好味首先starter系pan fried foie gras, white miso, lettuce wrap生菜包煎鹅肝配白味僧仲试左个黑松露虾饺虾饺皮薄而且大大粒鲜虾系入面上面配上小小xo酱既肉松同埋黑松露非常够味而且xo酱辣辣地好醒胃!跟住就到main course,我同朋友分别叫左cod, white miso, sauternes, seaweed(白味僧鳕鱼)一上碟即刻比佢个样吸引住,碟既布排好靓鳕鱼非常嫩滑,入口即溶!另一道main course又系好美味pan roasted scallop, crispy woba, peas, sichuan "jo lo"带子非常新鲜,煎既时候岩岩好唔会太un又唔会太生配上peas一齐食又唔会太腻连d peas都好爽口,用料非常讲究!同d脆卜卜既饭焦一齐食又系另一种感觉,正!最后就系甜品啦!亦系我最爱既一part!今次系话梅cheese cake呢个甜品初初一上既时候完全比佢既名影响到,唔太大兴趣但系开始食第一啖既时候哗
从未试过食份子料理,特登上网揾左一间好评甚多既餐厅试一试
除左有西式食物之外,仲会有现代化既中式食品
配答创新又好味

生菜包煎鹅肝配白味僧
仲试左个黑松露虾饺
虾饺皮薄而且大大粒鲜虾系入面
上面配上小小xo酱既肉松同埋黑松露
非常够味而且xo酱辣辣地好醒胃!
跟住就到main course,
一上碟即刻比佢个样吸引住,碟既布排好靓
鳕鱼非常嫩滑,入口即溶!
另一道main course又系好美味
带子非常新鲜,煎既时候岩岩好
唔会太un又唔会太生
配上peas一齐食又唔会太腻
连d peas都好爽口,用料非常讲究!
同d脆卜卜既饭焦一齐食又系另一种感觉,正!
最后就系甜品啦!亦系我最爱既一part!
今次系话梅cheese cake
呢个甜品初初一上既时候完全比佢既名影响到,唔太大兴趣
但系开始食第一啖既时候
哗~~~~好幸福既感觉呀~~~~~
好好味!
呢个matching离奇地配合!
一d都唔酸,好清新既味道
我到而家都仲回味紧!
呢个dessert真系为呢餐画上一个极完美既句号!!!
  • 黑松露虾饺
  • white miso cod