2022-02-24
睇到OpenRice介绍,所以book咗呢度同男朋友庆祝生日。环境好grand 好静,好舒服。服务态度更加唔洗讲有几好。呢度嘅每一碟菜,包括甜品,都好精致,系可以攞嚟欣赏嘅艺术品。就连佢嘅餐包都做得好仔细,净系讲呢个餐包上面嘅盐,就系一啲好薄嘅晶体,配埋牛油,佢嘅咸香就有两种层次。哩碟三文鱼沙律一上,仲以为主菜到。净系个头盘就已经被惊艳到。我嘅主菜叫咗鱼(冇影餐牌所以唔记得咗佢叫咩名)。鱼唔腥,肉够林但唔散,加埋舖系面脆卜卜嘅炸蒜,令食落去嘅口感更加丰富,如果配埋腌红菜头,又会有另一种好清新嘅感觉。男朋友就叫左碟羊,好林又唔会觉得膻,上面配左啲芝士。但系中间个薯饼就一般般。中意酒嘅人可以试下哩个甜品,佢嘅蛋糕吸满晒冧酒,咬落去啲冧酒出晒黎,都好重酒味,配上橙汁又有种好清甜嘅感觉。另一款甜品卖相都系好吸引,中间有苹果肉,加订脆饼,好啱小朋友食。