2022-07-25
2035 浏览
今晚去了尖沙咀大红袍火锅料理,因为有人又挂住重庆麻辣锅,但又想试新嘢。而我就拣了木瓜雪耳鸡脚汤做鸳鸯锅,润一润佢希望减低罪恶感😆😋 调味配料有芫荽,加分👍🏻👍🏻👍🏻呢度除咗平时常见的火锅料之外,仲有好多海鲜刺身,同埋几款邪恶嘅小食🙈我哋今晚决定试黄金鲜鱿!果然名不虚传,好好食😱 足料蛋黄,好香,炸得好脆🤤两个嗜牛之人,点了一份安格斯牛颈脊,一份手切封门柳。上碟份量唔少,牛肉颜色好靓。前者肉质好滑,后者有咬口D但牛味浓D,各有各出色 😍😍海中虾滑&四宝丸,正常操作,够弹牙珊瑚蚌好新鲜,但系好咸!唔知系我汤底问题定系本身都系咸。无黑柏叶,所以点了白柏叶,又几好食㖞😀最有惊喜系鲜鹅肠!!!!🤩我唔好的,谂住试一条,但系,好鲜甜😍 最后都食咗唔少😂 对佢赞不停!另外仲有我爱的冰豆腐 和 淮山!好啱我呢个滋润汤底😬 两个人食咗好多野🙈 好彩无饱到上心口~
呢度除咗平时常见的 火锅料之外,仲有好多海鲜刺身,同埋几款邪恶嘅小食🙈我哋今晚决定试黄金鲜鱿!果然名不虚传,好好食😱 足料蛋黄,好香,炸得好脆🤤
海中虾滑&四宝丸,正常操作,够弹牙
最有惊喜系鲜鹅肠!!!!🤩