2023-05-14 412 浏览
因为落雨冇去其他地方食鸡煲,就揾吓附近有冇啱食嘅,估唔到第一次被OpenRice食评呃咗黎呢间「正」嘢食!连餐厅最基本要将生嘅嘢整熟都唔得,真系太神奇!我嗌嘅大部份都系最受欢迎嘅嘢!你好评𠮶啲人你哋系咪冇味觉㗎?定系冇食过靓嘢?要多谢呢煲普通正常嘅鸡煲,令我其他嘢食可以熟。我哋嗌嘅系成只鸡,但系呢煲入面嘅鸡超肥同埋应该系比较细只嘅鸡。见唔见到入边有花菜,实际我哋嗌咗干锅花菜,但系花菜唔熟所以我哋摆左落去煮。呢锅系干锅生蚝,啲生蚝我都系摆咗落去鸡煲入边煮。我想俾你哋睇嘅系,连最基本嘅葱都整唔熟!生蚝我未摆鸡煲入边煮前,我咬咗一啖落去超级腥!一份得四定五粒,就咁浪费一粒。另外你哋嘅招牌炸肥肠,都系一样,点可以做到出边炸嘅但中间唔熟㗎?真系天才!咁嘅技术配埋咁嘅份量加埋个价钱,真系抵你哋系疫情期间到而家都可以挨到!呢个都系,你哋招牌嚟嘅。普普通通,味道淡淡嘅蔗水。唔该真系请啲识煮嘢嘅厨师啦,咁样呃人钱。返到屋企肠胃不适,呕咗。
连餐厅最基本要将生嘅嘢整熟都唔得,真系太神奇!

鸡煲

干锅生蚝

炸肥肠

甘蔗水

呢个都系,你哋招牌嚟嘅。普普通通,味道淡淡嘅蔗水。
唔该真系请啲识煮嘢嘅厨师啦,咁样呃人钱。
返到屋企肠胃不适,呕咗。