2023-10-29 568 浏览
我见到网上有唔少正评,又冇乜负评,所以特登同朋友搭车过嚟试吓呢间嘅喇沙,结果只可以话,食完令人感到意气难平,食物质素只可以话正常,唔可以话特别出色,汤头比较稀,味道都可以接受,但系一个Lunch set 分成两个细碗系咩玩法?两碗就分咗四个碗仔+一碟𩠌比较难理解呢个上菜方式。如果话本身一碗面筋一只虾嘅话,咁我叫两碗你比两只虾我可以接受,但喺隔篱枱三个人叫咗两碗面,一碟猪扒捞面定唔知炒面,佢哋有三只虾,咁似乎系跟人头上菜,令到我哋有少少混淆,到底系有啲咩配𩠌?我明白成个商场租金都唔平,我lunch set $90来讲其实都唔算平,如果真系个成本做唔到咁平价钱,其实可以调高啲,唔系我比百几$200,好似食紧试食咁,个碗就好似平时去大快活加$6一碗面果啲size咁,有少少似紧食omakase ,食完又好似唔系好知食紧啲乜嘢,跟餐杯野饮,好似饮完仲饱过食𠮶两兜面。就算个份量真系咁少,都可以俾返个正常嘅碗俾我,如果我要同人share,我会主动要多个碗仔自己去分,而唔系你帮我分配好,但系其实份量又同一碗面正常size嘅份量有相距。我觉得唯一可以赞嘅位系,一开始好细心咁样俾咗一杯水同浸住咗嘅餐具餐品
比较难理解呢个上菜方式。

餐品嘅价钱嚟讲,相对隔离舖头系平啲,但系份量绝对系令人感到十分疑惑。
2023-10-29