2013-09-09 1192 浏览
第一次踏足重庆大厦,门口企满印度男人在招客,但他们的手法令我们吓怕。只要你伸手去接其中手上的传单,身边其他都会随著你冲埋黎"塞"入你手,好恐怖的场面。我和朋友逃出人群跟著咖哩王哥哥走,原来要左转右转先到LIFT,如果要我自己找真系会迷路。我们一行六人,没有订位,竟被安排坐入'VIP'房,这间'VIP'房很陕窄,只有一部冷气机及三张二人枱组成的六人枱。=.=" 听到出面系极嘈的,所以'VIP'房好处就是够静可以随意倾计。讲番食物::一坐低就奉上一篮好咸既胡椒饼&一碟绿色的汁?酱? 麻麻地,当薯片一路食住等野食倾计都OK既。铁板烤鸡,我们选了无骨果种,容易食啲。上桌时铁板还有'炸..炸..炸'声音,好热好香喷喷鸡辣辣地,啖啖肉,我觉得最好味的一道菜。*******************咖哩牛腩,印度咖哩出名'重口味'...好浓郁既香料味,唔会太咸,辣味岩岩好,应该系调较过岩香港人的辣度,赞!! 牛腩好稔好入味。不过略为细碟&少汁(因为我用来捞饭同点薄饼食)*******************咖哩杂菜,入面有豆类,有西兰花等等‥呢碟咖哩有少少甜,菜够稔入晒味!!!食唔停口!!******

讲番食物::
铁板烧鸡
铁板烤鸡

鸡辣辣地,啖啖肉,我觉得最好味的一道菜。

*******************

*******************
*********************
鸡皇炒饭
鸡皇炒饭
,um...可能因为其他咖哩好浓味,炒得几好一粒一粒米咁,食唔出香唔香,淡淡地加咖哩汁黎食太正!!饭入面有好多大旧鸡肉,GOOD!!

***********************
薄饼类::食印度咖哩一定要试下手拉薄饼
牛油烤饼
牛油烤饼
,感觉好油,但好香,不够松化,太厚

**********************
芝士烤饼
,呢个好味!有足够芝士在内,唔厚,点咖哩汁真系好好味
题外话/补充资料: 上楼时俾左张discount卡我地,六个人加埋先食左三百几蚊,好抵! 原来重庆大厦无我想像中咁恐怖,下次试埋另外几间先=)
2013-09-06
铁板烧鸡