2022-10-17
🦀大闸蟹既季节到啦!!最近见到有间餐厅出左大闸蟹放题,呢间本身除左系有刺身寿司放题,仲有生蚝同泰式料理。今次系我第一次食大闸蟹放题🥹 .一坐低,店员好贴心,知道我地想食左生野先,惊大闸蟹蒸热好摆上枱会冻哂,所以问左我地后就安排食哂刺身后ready好先叫佢地上.🦪法国皇家生蚝叫左半打法国皇家生蚝,件件生蚝都好肥美🥹好鲜甜! 本身附有埋柠檬同茄汁,可以食唔同口味! .🍣豪华刺身船哇超精美既卖相! 有埋干冰制成既仙气!! 华丽出场!!✨总共有11款刺身,包括三文鱼、珍宝赤虾、鲍片、油甘鱼、赤贝、泰式生虾、希灵鱼、八爪鱼、北海道角螺、马刀贝同白玉豚等等,一来到要打卡影影相先🤣 每款都会有3-4片,好丰富! .🐚海胆火灸带子一碟有6件,大大只带子里面装住海胆,好新奇又夹既配搭!!肥美既海胆同带子既清甜互相融合又几好味!.🦀大闸蟹叫左6只🙈每人食3只🙈(过份吗?🤣) 店员会提供哂专食蟹既用具,呢度系任食3两半至4两既大闸蟹,即叫即蒸! 哇只只蟹开左出来后系劲! 多! 膏!🥹 睇相就知! 痴线,好正!🥹 真系满足哂食大闸蟹既瘾!.🍣寿司呢度既寿司都几多款,除左有基本既寿司外,仲有火灸系列、卷物系列同
🦪法国皇家生蚝
🍣豪华刺身船
🐚海胆火灸带子
🦀大闸蟹
🍣寿司
呢度既寿司都几多款,除左有基本既寿司外,仲有火灸系列、卷物系列同军舰系列! 我地就醒目,每样叫一件试下味先,钟意就encore叫多碟🤪 推介海胆酱火灸三文鱼寿司、鹅肝带子寿司、龙虾沙律花之恋、蟹肉沙律花之恋等等,最钟意食海胆酱火灸三文鱼寿司,烧得好香! 海胆酱好惹味,火灸三文鱼好香! 好好食!
🍱泰式料理
泰式都有几多选择,有虾饼鱼饼、一口牛、辣椒膏炒蚬、香蒜炒墨鱼须、樟茶鸭、咸蛋黄炒薯条、鲜胡椒香葱海虾等等,原来一口牛都几多份量,有埋翠玉瓜同杂菜一齐炒,好香! 叫左飞天炒通菜,炒得好香口好脆!
🍢烧物
叫左泰式烧元贝、炭烧猪颈肉同烧菠萝🤤 烧元贝大大件,好爽甜! 猪颈肉好香好juicy,好食! 烧菠萝好甜又爆汁好正! 烧物仲有沙嗲串烧 (牛猪鸡)、烧羊腩、秋刀鱼同鱼露烧虾!
呢度仲有好多其他野食架,不过我地本身食左好多生蚝、刺身同大闸蟹,肚皮就爆🥲 唔够位食其他美食🥺 呢度饮品都系任饮!! 有汽水、茶同果汁等等! 特别要提下,佢地呢度好贴心!! 有罐装黑糖姜茶!! 好适合食大闸蟹既朋友!! 以免食到太寒!! 呢个位真系要赞下👍🏻
最后当然食甜品啦!! 食左条韩国既苹果芒雪条好好味! 仲有日本出既香芋雪糕,好浓郁!! 今餐真系大满足呀❣️食得好开心好尽兴❣️