2024-12-24 0 浏览
前几日同朋友喺元朗行街, 行完我地就一齐去南苑海鲜酒家食晚餐。佢话食过相当唔错!呢间餐厅非常大,环境优美舒服,非常适合聚会用餐。姊妹话呢度嘅羊腩煲味道好,完全冇羊骚味。羊肉亦都煮得好香软,汤汁入味,一人食一锅都冇问题。而且仲放咗一份生菜,同羊肉一齐食,略带清新。服务员推荐嘅龙虾伊面真系惊艳到我。龙虾非常大只,仲有住饱满嘅虾肉,非常鲜甜。加上浓郁嘅芝士味,渗透咗面条,每一口都奶香四溢。印象最深刻嘅就系佢哋嘅特色元朗杨氏乌头,鱼味非常香甜,加上特配嘅酱汁,微微带一啲酸,好开胃,成道菜就系鲜香无比。拔丝咕噜肉嘅品质亦都一流,菠萝唔会太重,但系为咕噜肉增添咗前所未有嘅香气,清甜之余仲会回甘,真系好好味。姊妹非常推荐佢哋嘅腊味炒芥兰,有肉有菜,腊味独有嘅香气亦都炒进咗芥兰入面,食住好香。从此我哋就非常钟意呢度,亦都好推荐呢度!
呢间餐厅非常大,环境优美舒服,非常适合聚会用餐。
从此我哋就非常钟意呢度,亦都好推荐呢度!
2024-12-15