2023-06-05 117 浏览
一向都知道大埔多好东西吃,上星期经过南盛街,见到呢间装潢整洁,外观漂亮嘅米线店,咁啱午餐时间,就马上冲入去试下。一行六人,点了腌青瓜,皮蛋,蒜泥白肉,春卷,小窝米线,捞米线,同大碗过桥米线。过桥米线份量真系好大,三个女仔可以分一碗份量啱啱好,而我嘅小窝米线,其中一个𩠌系云南金华火腿,师父切得薄薄的,少少咸香,而且够哂咬口,未见过米线店有提供咁正嘅𩠌,好惊喜!同埋呢间店嘅米线好特别,比较幼,可能呢个关系,索汤特别好,小辣啱晒我呢啲唔系成日食辣而又想试嘅人。仲有,之前食大连锁店之后,好鬼口渴,可能啲小食落行味精,呢间小店完全无呢个问题,食完无需要饮水!总言之,呢间小店用心制作,值得支持!
总言之,呢间小店用心制作,值得支持!