2021-09-05
见OpenRice有6折promotion咁平, 所以特地去试食吓。我问服务员要叫边款食物可以有6折优惠,佢话其实个Set Dinner入面嘅食物已经包括左平日个Menu比较贵嘅食物,所以Set Dinner个价钱唔会有6折… 其实价钱唔系好平,不过既然一场黎到,就都系食下啦。先来个Daily Soup, 系蘑菇汤,个卖相都唔错㗎,有蘑菇味,可惜佢入边落咗好多胡椒粉,成个汤食完我觉得好辣要饮水。主菜系肉馅马铃薯批,热辣辣的放在枱面上。内有Minced lamb, mashed potatoes & cheese, 成个批份量都够大,有好多羊肉碎,唔会净系得薯蓉。配菜有青豆&薯条,薯条真系炸得好脆好香口,好快就食晒!由于羊骚味好重,青豆我会连埋薯蓉一齐食,中和了羊骚味,所以我仲可以食下去。甜品有焦糖布甸蛋糕伴云呢拿雪糕,呢个蛋糕系热食,布甸蛋糕好软身又有劲重口嘅焦糖味,我反而钟意个甜品多过主菜😍!至于雪糕我连埋焦糖汁一齐食,唔好浪费咗个汁。最后餐饮我叫咗热咖啡,估唔到系illy咖啡,服务员好细心俾埋淡奶俾我,呢间餐厅个服务都好好👍🏻。呢度嘅服务都好好,佢会留意住你食完第一样食物,先至会比
呢度嘅服务都好好,佢会留意住你食完第一样食物,先至会比第二样食物出嚟,完全不会像出面啲茶餐厅咁一次过上晒所有食物,系度用餐可以慢慢享受食物同消磨时间。