2023-06-30 15 浏览
我开头以为汤.米是食米线的,原来是一间吃台式小食,臭臭锅的店舖。火锅是一人一锅,本身已经会跟米饭或者粉丝,另外可以再加配海鲜或者火锅配料。之前成日听到臭臭锅呢个名词,自己一次都未食过,原来系一个有臭豆腐嘅火锅。我自己本身都钟意食臭豆腐,所以今日就点咗一个招牌臭臭锅。朋友就食沙茶牛肉锅。火锅入边的内容其实大同小异,一人一锅嘅好处是可以选择自己所需要的辣度。每个火锅入面都配有蔬菜菇类牛肉等等,加配了鲍鱼和虾,$28两只鲍鱼, $25三只虾,其实比起火锅店真系抵好多。小食方面,试咗台式肠同埋麻辣臭豆腐,两个都好好食。饮品30几蚊一杯,好大杯,我个杯爆柠四季春,真系成个柠檬,好清爽,食火锅啱晒。朋友都好满意佢个杯热情果。我哋两个食肉兽后尾仲加多一碟牛肉,估唔到$36有咁多片,张相系食咗几块之后影,而且质素唔错。我自己觉得加配嘅火锅料性价比好高,高过小食同埋饮品😆。地方虽然唔算大,不过佢唔会将啲枱摆得好密,所以坐得舒服。店员好热情好Nice。

小食方面,试咗台式肠同埋麻辣臭豆腐,两个都好好食。

我自己觉得加配嘅火锅料性价比好高,高过小食同埋饮品😆。