蒸气火锅 近排甘兴, 但其实自己一次都冇食过, 成日觉得 喺屋企食都ok, 但今次食完呢间喜锅 有新既体验,因为朋友好想试 所以即管试一次食店环境系走少少贵价路线既酒楼装修 有好多花盆 水晶灯 比较美观既陈设, 而所有staff都劲有礼, 每一枱中间都有一个罩 罩住个煲 所有食物 除左生食刺身外, 所有肉, 海鲜, 饭 粥 等等都系放喺入面蒸 主要系想食出食物原本既鲜味出面既玻璃大水缸可以睇到 海鲜众多又新鲜! 我地首先点左个南瓜排骨粥 将新鲜蓝瓜 同南瓜连埋生米 倒落窝既最底 下面可以喷水 一路keep住煲粥, 有个隔层 然后喺上面蒸野 最后先食个粥, 而每样食物蒸既时间都唔同 所以系一样样由staff有礼地放入去 .之后点左个14 两南非龙虾 with蒜蓉 , 即㓥既蒸 超新鲜 酱料其实有辣椒 xo酱 但新鲜到不用点 ! 忍唔住食埋只脚象拔蚌仔 细心地切到一条条先摆番落壳 先蒸 连埋蒜蓉粉丝 劲爽口 yummy顺德蒸污糟鲜鸡, 鸡肉系新鲜鸡 , 有连子 纪子 虫草 木耳 劲香 鸡肉好甜 皮好弹牙 三宝丸 劲大粒 而宜系手打 猪肉丸连埋梅菜一齐 有口感又够香, 墨鱼丸超弹牙 墨鱼新鲜

三宝丸 劲大粒 而宜系手打 猪肉丸连埋梅菜一齐 有口感又够香, 墨鱼丸超弹牙 墨鱼新鲜, 胶粉又落得恰到好处! 虾丸唔洗讲 虾好新鲜!
五谷丰登 系有五样好新鲜既野, 粟米, 薯仔, 芋头仔, 粟子 , 蕃薯 全部劲新鲜劲甜 又够饱肚!
蒜蓉蒸窝笋片, 好香蒜蓉味 第一次食甘新鲜既笋片 爽口多汁!
纽西兰蛏子 同日本大元贝 大大只with蒜蓉蒸 劲香 连𠮶旧痴到好实既肉都切开 方便食客 十分细心
美国大石蚝 充满住海水味 creamy又大只 好适合蒸黎食 第一次食蒸既大蚝 yummy最尾食埋个精华所在既粥 一流!整体黎讲 虽贵 但食材新鲜 再加上环境舒服, service 好 真系物有所值!间中食下真系好开心 !
2016-01-28