2022-08-25 2936 浏览
亲友即兴约晚饭,第一次到海港集团食长脚蟹🦀 早早听闻过海港长脚蟹平靓正!一直无有机会试,估唔到即兴拣左青衣呢间分店,内部环境舒适,当日我地5:30 入座,落地玻璃望到青山海旁既靓景,加上特高楼底,本身海港荟有做婚宴场地,自然装修亦比其他分店靓👍🏻我地拣左只5.5斤长脚蟹你睇下d蟹脚几粗😳 鲜甜美味!唔怕自己买俾人厄😆 拆左一条条蟹柳,啖啖肉,估唔到连个身都咁好肉😋 我带爸爸妈妈去食,老人家食左2条蟹脚,蟹身同其他蟹脚都由我食哂🤣 第一次食蟹食到饱呀🤭🙈我哋仲带叫两个小菜,分别系黑毛猪叉烧 半肥瘦,黑毛猪肉地软滑,的确好味👍🏻 两老仲叫左碗白饭送饭呀!再叫左个菜,正常水准!呢度绝对系懒人之选,环境舒服,手指指就有长脚蟹煮好俾你食,价钱超级实优,基本上同你自己单买只蟹既价钱一样🤩绝对推介大家黎呢度食长脚蟹👍🏻👍🏻👍🏻

我地拣左只5.5斤长脚蟹
长脚蟹

你睇下d蟹脚几粗😳 鲜甜美味!唔怕自己买俾人厄😆

第一次食蟹食到饱呀🤭🙈

我哋仲带叫两个小菜,分别系黑毛猪叉烧

再叫左个菜,正常水准!

绝对推介大家黎呢度食长脚蟹👍🏻👍🏻👍🏻

长脚蟹