2017-09-30
平时同班FRD食饭通常都系食日韩泰等等,真系冇咩点食西班牙菜。今次一于就约朋友黎食西班牙菜!因为我放假,朋友系附近放早,结果约咗六点系呢间餐厅。印象中好似未黎过奥海城,每次出亲街通常都会搭地铁既我,系出门前真系揾过 google map,想知点去先系最快最方便最直接。点知,google map唔系suggest我过海两次去奥运站,就系叫我搭到去旺角行过去。根据以往系薄扶林读书既经验,系放工时间过海真系要好大勇气,因为会人多到唔知要等几多班车先上到地铁,但系又好淆底惊自己唔识由旺角行过去,所以就问住系附近既朋友。 经朋友既指导下,我成功无迟到,准时六点到餐厅门口!XD由门口望落去间餐厅都几有特色。我钟意字体够靓,个碎石底好有feel。等咗阵,朋友都黎到,就入去间餐厅。入到去当然就开始睇MENU,开头见到红色仲以为系枫叶,原来系西班牙国花︰石榴花。望落都几多野食拣!饮品就有第二份MENU。选择都几多,我钟意!因为早黎既缘故,餐厅冇咩人。卡位望落几舒服~长木枱都啱一大班人黎Gathering!后面有bar位,点完野饮之后,就会见到佢地即席整紧野饮~系我地拣紧食既时候,侍应拎咗碟墨西哥脆片($
等咗阵,朋友都黎到,就入去间餐厅。 入到去当然就开始睇MENU,开头见到红色仲以为系枫叶,原来系西班牙国花︰石榴花。 望落都几多野食拣! 饮品就有第二份MENU。
选择都几多,我钟意! 因为早黎既缘故,餐厅冇咩人。卡位望落几舒服~ 长木枱都啱一大班人黎Gathering! 后面有bar位,点完野饮之后,就会见到佢地即席整紧野饮~
同埋食完之后,可以free refill,咁既话,就算俾我食哂,都唔惊我朋友冇得食!XD
个pizza底好似饼干咁脆,令人食落口感新奇。
蜜糖系面,食落甜甜地,个皮烧得好脆,入面D肉又唔会烧到好干,食落好有肉汁,连侧边既酱汁都可以唔驶点,就已经好够味。
朋友表示吉拿捧系佢去外国既乐园时必食既小食之一,外国版油炸鬼。点一点朱古力酱趁热食又真系几好味! 门口位见到有D酒樽摆设,都几合适,呢到的而且确系一个好适合同朋友放工黎饮下酒倾下计既好地方!
今晚仲见到有两枱人庆祝生日,餐厅会播生日歌,侍应仲会拎咗点咗火花爉烛既蛋糕出黎,好靓好惊喜!