又黎到烦闷嘅Monday,当然要食啲甜品治愈下心灵啦~⠀⠀☕️ 伯爵茶千层蛋糕🍰 $32⠀好唔争气,我同朋友都叫左伯爵茶crepe cake,其实佢本来想叫其他,但佢好似见到我叫又跟左我🙈⠀✽啲皮都好薄,每层啲cream都好平均好够⠀✽佢闻落好香伯爵茶味,但我会觉得伯爵茶味可以再重啲浓啲,佢有少少个cream味cover左伯爵茶味⠀✽够哂多层~好高身,所以都几有口感几soft⠀✽同埋佢个cream打得几挺身,所以先”浪”得起到每一层,同埋唔会腻⠀⠀如果同Lad_M比, 佢CP值一直系高同好抵食~只系细Lad_M少少,但如果compare with其他cafe cake黎讲,我会觉得CP值正常~((好似隔离𠮶间都系黄店嘅Ho_am dessert啲cake都平同个样都好唔错🤩不过我觉得作为3:15pm tea都几适合~用甜味黎调下工作中的苦味~⠀⠀
又黎到烦闷嘅Monday,当然要食啲甜品治愈下心灵啦~⠀

☕️ 伯爵茶千层蛋糕🍰 $32⠀
✽啲皮都好薄,每层啲cream都好平均好够⠀
✽够哂多层~好高身,所以都几有口感几soft⠀

伯爵茶千层蛋糕
伯爵茶千层蛋糕