2020-05-14 1240 浏览
今日系男朋友生日,我地俩个都请左假,想喺平日舒舒服服咁过一日当庆祝。而佢一向都钟意食点心,所以我地就决定去酒楼饮下下午茶啦😁可以平日去酒楼饮下午茶真系好难得🤗其实上水都无咩酒楼拣,我地本身都系谂住去间多分店嘅稻X饮嘅,点知一上到去,要等40张飞😅为节省时间,就落一层去依间啦,唔洗等位,门面又光鲜企理。门口嘅接待都几满意,用电话Apps探体温,够快捷方便。到点嘢食,起初我地以为出面个Bar枱有得自己拿嘢食(主要炸物),谂住自己出去拣,点知……原来只系佢地d员工出枱好慢,摆满晒喺张枱度🙄🙄生日麻,当然豪dd食下😁😁叫左只乳鸽食下, 薄饼,药膳鸡脚,虾饺,凤爪,咸水角……全部野食都真系一般般😅乳鸽明显唔系即炸,无比话盐,应该因为佢本身够咸,但咸味唔平均嘅;薄饼,厚又粉又冻😅;虾饺d虾唔新鲜;咸水角3只有2只个外皮(应该系糯米)口感怪怪地,有2只咬左啖就掉左lu😣总括黎讲,我唔会再选依间饮茶😅
门口嘅接待都几满意,用电话Apps探体温,够快捷方便。
总括黎讲,我唔会再选依间饮茶😅