2020-09-30
常满百家菜荃湾众安街55号大鸿辉(荃湾)中心12楼今日约左朋友系荃湾食饭,一直都知道荃湾大鸿辉系美食集中地,今次朋友带左我黎试呢间点心+火锅既放题,一次过试晒两样真系几抵价钱都好抵只系$158/位,任饮任食,如果夜晚8点前埋单或者9点后入座仲可以减多廿蚊,真系超值。。而食物方面都唔马虎架,有成廿款点心可以拣,火锅汤底都成十款可以选择呢到既点心真系几正,虾饺烧卖都系大大粒, 全部都系即叫即蒸热辣辣,除左点心之外,出面仲有好多熟食可以任啰,我今晚见到有猪脚姜,鸡肉串, 椒盐猪扒,咖哩猪皮萝卜。。火锅配料方面都唔错,有部份系外面自己啰,有d就系落单叫既,餐厅都无咩漏单既情况,落左单好快就送到黎,自己最钟意就系呢到既海虾同肥牛,非常新鲜最后当然要食埋甜品啦,呢到有芒果布甸,桂花糕,马豆糕,雪糕仲有豆腐花,真系好丰富,我同朋友都食到捧住个肚走
荃湾众安街55号大鸿辉(荃湾)中心12楼