2022-03-25 937 浏览
《第一郡 Q1》荔枝角道315号地舖 Happy Friday!~ 今晚唔想食太饱,所以拣咗系深水埗,警署斜对面附近嘅第一郡买越南法包做晚餐🥣越式法包,都OK嘅,性价比高,个包软身,不会太硬太靭,但个人觉得大角咀葱仔个味好食啲:沙甸鱼法包,未见过所以叫来试吓:呢间店嘅法包有大量芫荽,芫荽控会好开心😍。但如果唔钟意食芫荽嘅,就要预先讲定走或者少啲芫荽啦。到甜品啦~先食咗个榴梿糕先,好香榴梿味:之后仲有马豆糕、红豆糕、紫米糕、芒果糕同芋头糕;佢既糕点比较软身,不是那种爽爽地个只糕,好好味,特别推荐紫米糕、芒果糕同芋头糕,好香浓😋 芋头糕好似食紧竽溶咁~斑斓绿豆糕,底面用烟烟韧韧既斑斓糕,包著中间既绿豆溶,好香好好味,口感亦很好!个人觉得佢既糕点好食过法包,有机会经过再来买糕食~
《第一郡 Q1》荔枝角道315号地舖

越式法包

沙甸鱼法包,未见过所以叫来试吓:
沙甸鱼法包

甜品啦~

先食咗个榴梿糕先,好香榴梿味:
榴梿糕

糕点

斑斓绿豆糕

个人觉得佢既糕点好食过法包,有机会经过再来买糕食~
2022-03-25
5 分钟 (外卖自取)
越式法包
沙甸鱼法包