2024-10-16
食过两次,第三次食,终于的起心肝今次出个食评赞下佢一如以往汤底都系最难拣嘅,因为真系花多眼乱我记得第一次黎已经系食莫生气椰椰鸡汤,今次决定encore 叫呢个汤底等于叫多个𩠌,有碟鸡跟埋俾你慢慢落,仲有即时加新鲜椰子水,真系好香!唔止咁样,个汤滚起嘅时候,仲可以先装左一碗黎饮,正!嘢食方面,一定要叫佢𠮶个顶级安格斯牛颈脊,上次都有叫,超好食,有牛味之余又够腍!痛风餐都系必点,蛏子熟左之后好鲜甜㖞,真系唔错!沙白同扇贝都系,洗得又够干净㖞,食得都真系好满足!叫埋五宝丸,一次过满足哂咁多个愿望自己最钟意食牛丸,弹牙得黎又好入味!佢个调味架都好有心思,有自家制葱头油,仲有好多选择,好好呀!佢个气氛都系我再黎嘅原因,好怀旧,枱櫈个啲都有心思!我地仲叫左夏枯草,唔太甜,好饮!但叫完先睇到呢个一蚊啤酒,好抵㖞!饮唔哂原来可以暂存,下次去时一定叫埋呢个,真心同边炉系绝配
一如以往汤底都系最难拣嘅,因为真系花多眼乱
我记得第一次黎已经系食莫生气椰椰鸡汤,今次决定encore
佢个气氛都系我再黎嘅原因,好怀旧,枱櫈个啲都有心思!
我地仲叫左夏枯草,唔太甜,好饮!