2022-06-29 5501 浏览
8点入席,都已经好多人坐低食紧野。我地一行5人,叫左好多味𩠌,可以同大家介绍一下,先从味道出发:椒盐鲜鱿,鱿鱼都几滑几林既,炸得好香口,送酒一流。🍻咕噜肉,炸得耐左少少,外层硬左少少,唔够薄脆。😌腐乳通菜,几好味,腐乳唔会死咸,浓度适中,挂到上菜到,好味!😋粟米瑶柱羹,偏淡少少,不过清清地,中和下浓味既菜色。🫠鲍汁荷叶饭,几好食好重荷叶味!🍂啫啫牛仔骨煲,牛仔骨几好食,齿得开,林既,入味!🐄鱼肠蒸蛋,个人感觉比较腥,上面油炸鬼粒偏硬,唔脆。🥲最后既呢个免费甜品,几有惊喜!佢凉粉切丝,口感好好啦,好似面条咁;最窝心系佢加左姜汁,中和番凉粉既寒。真心出色,我食左2个🤣最后最后,有个好重要既,就系:我觉得呢间老店最值得回头既,系人情味同文化,佢地职员可以话同客人打成一片,播住怀旧既中英文歌,系到食饭有一种好有人情味既感觉,呢个绝对唔系间间餐厅可以俾到你,亦系有钱都未必买到既饮食体验!🥰
8点入席,都已经好多人坐低食紧野。

椒盐鲜鱿,鱿鱼都几滑几林既,炸得好香口,送酒一流。🍻

咕噜肉,炸得耐左少少,外层硬左少少,唔够薄脆。😌

粟米瑶柱羹,偏淡少少,不过清清地,中和下浓味既菜色。🫠

鲍汁荷叶饭,几好食好重荷叶味!🍂

啫啫牛仔骨煲,牛仔骨几好食,齿得开,林既,入味!🐄

鱼肠蒸蛋,个人感觉比较腥,上面油炸鬼粒偏硬,唔脆。🥲

2022-06-27
  • 荷叶饭